2009. május 31., vasárnap

Edda Művek - A kör (Gabo Rindo Monoton mix)

Beindult a magnóretrózás így ugrott be ez az Edda remix is a 85-ös kombekk koncertlemezről ami 2007-ben készült. Izmos dobalappal, Atis nélkül, közönség énekkel, fapad, semmi extra. Az egyik első műsoros kazink volt a másik Mobiltól a Honfoglalás akkor vettük meg az első bicepszmagnónkat grafic eq-val, rédióval, leveheteő hangfalakkal egy csoda volt. gyanez csak pirosban. A teljes poprokknyúvévszerű lemez innen lehúzható. Haeccer odébállok akörközepéből majhiányzok.
audio(5MB)

2009. május 29., péntek

Eskimo Audio - Easy Sunday

Egy újabb gyöngyszem került elő az Eskimo Audio háza tájáról.Belassult vasárnapi utazás, a végén talán még a nap is kisüt a felhők közül. Hideg, sötét chill, masszív basszusok, vonósok helyenként puttyogó lézerek keltik a hangulatot.
audio(8MB)

2009. május 28., csütörtök

Tánczenei Randevú - A nagy vonatos mixtape

A nullás évek elején TJ Spencer és Gabo Rindo műsora a Tánczenei randevú szerda éjszakánként jelentkezett a 98.6-os frekvencián, válogatást nyújtva régi magyar könnyűzenei felvételekből Qualiton és Pepita kiadványokból. Ritkaságok, érdekességek, különlegességek, aktualitások. A szerkesztők útjai elváltak de a sok jó zene megmaradt ebből az archívumból csemegéz és állít emléket ez a jókis hatvan perces kazi.Semmi duma, semmi keverés,számok szépen sorban néha megszakítva egy-két MÁV-os bejátszással. Ezúttal javarészt a hatvanas évekből de nemcsak, viszont kizárólag vonatos tematikájú dalok kerültek a lemezjátszó korongjára. Ha minden jól megy lesz ilyen autósból,állatosból és lányosból is. Előadók az elhangzás sorrendjében: Koncz Zsuzsa, Illés és Bodrogi Gyula, Echo, Poór Péter és a Syrius, Bergendy, Neményi Béla és az Atlantisz, Mary Zsuzsi és a Pannonia, Demjén Ferenc, Expressz, P. Mobil, LGT, Beatrice, Burzsoá Nyugdíjasok, Zé-Gé, Koncz Zuzsa, Expressz, Szörényi Szabolcs, Neoton Família, Dolly Roll, LGT, Hungária.

2009. május 22., péntek

A the Geek - A lábtörlő dala

Eörsi István a lábtörlő és a cipő művéből a lábtörlő dalát tette tányérjára Geek arc. Az első részben Claude Debussy: Tenger c. művéből használ részletet, a másodikban kemény ütemekre dorombbal kíséri magát a srác.Mocsok a javából.
audio(4MB)

2009. május 21., csütörtök

Roy40

A fiúk hozták a hoznivalót, erős kezdés, kis zuhanás aztán odabaszós befejezés összességében négyes alá. 40 éves a menedzser (Heppibirszdéjbrada) amit egész jól viselt és megtett mindent hogy egy vakondtúrásban végezzük fejjel lefelé. Külön respect várandós feleségének aki csinosabb volt mint valaha(hajrá). Koncert után lekvározás-latinozás Babbal, Fidóval oké volt nagyon de sajnos mindenkinek annyira mennie kellet hogy ideje korán abba is fejeződött a virgázás. Bunyó, botrány sajnos nem volt hiába nu ... megint közbeszólt a szecesszió. Amimégvót: nők sikongattak, cédét követeltek és férfiak táncoltak, többen mélyinterjút szorgalmaztak. Külön kösz a Hollywoodoo zenekarnak és sőfőrjének aki fékezte a gitárok beszolgáltatását. Egy elbszott szerdához képest derekas hepaj volt. Fotók videók később, igény szerint. A képen nem a Pamut zenekar látható de Roy igen.

songset:
No More Hero
Zombilány
Mr. Underground
Under Table
Talán Bébi
Kettesben
Tonight
P.A.M.U.T

drugset:
szpídpor,herion,Bali wikki,csapolt Dréber

titkok tervek csak címszóban: tenyeres videó, rajongó, rendőrbácsi kóver, ranking full stop, cuccal mi lesz?

2009. május 18., hétfő

Géza Hétköznapis – Sánta lány

Ismerős dallamokat lalogat a lírikus lantos aztán eszébe jut, hogy egy lány rosszban sántikál aztán még egyszer. Lehet, hogy lesz ebből remix is de nem biztos mer’ válsi van meg szecesszió az. A posztképért elnézést kívánok. To be up to some hanky-panky.
audio(5MB)

2009. május 16., szombat

Gabo Rindo - Rooty Boutique

A kicsit keserédes hangulatú intró és némi szájpöcögtetés után kezdődik a gépfanki indul a bassline vidámság majd Fenyő Miklós - Lépjük a lépcsőt c. slágere 1983-ból. Remixnek is felfogható, kemény beatek, kotyógós gitárokkal. Itt már azért kezdett a főnök brékesedni legalább is ebben a mókás videóban ez látszik. A mixbe becsúszott egy magyar nóta is: Sárgul már a kukoricaszár (erre nincs mentség). Klasszikus big-beat fokozások, semmi extra a vége felé pár duma a Lidérces órákból.
audio(9MB)

Építkezésileg 2.

Elkészült a 6fast9. Félig be is költöztünk. Köszönjük magunkat a szorgalmas munkát.




2009. május 15., péntek

Pamut - Harcsa

Mindennap ünnepnap. 2005 karácsonyára készült a buhera ismerősöknek, barátoknak ajándékba, ami azóta a Pamut-tól már hagyománnyá vált hisz minden évben készítenek zenés karácsonyi üdvözlő kártyát. Ez volt az első, ami nem is annyira karácsonyi, mint a többi inkább egy családregény egyik darabja. Egy családanya fogalmazza meg gondolatait, akinek állandó jó viszonyba kell lennie férjének főnökével Olivér bácsival akinek ugye meg kell tenni ezt-azt ha fenn akarja tartani a döcögő családmodellt. A dal végén a gyerekek próbálják biztatni az anyát, hogy karácsony van, mindenki táncol és ugyan már különben is az új régi divat az út. A videóról csak annyit, hogy volt ám itt rendes forgatókönyv meghogy forgatás de közben kizárták a bandát a próbahelyről, ami egy másik történet (de nincs harag). A lényeg, hogy nem volt forgatás maradt a kollázs barkácsmeló. Netről szedett mindenféle jóság-fszságból lett összollózva a szösszenet. Sok sztár feltűnik a megjelenés sorrendjében: Ed Sullivan, Gonzo (Led Zeppelin), James Brown, Marlon Brando (Godfather), Mulder és Scully (X-files) a mikuláscsajokból a híresebbek meg: Eve, Silvia Saint. A zenéről pár szó: az alapdal egy 58's Brenda Lee a Rockin' Around the Christmas Tree. A szaund: saját dob, egyszál törött akusztikus gitár amiről a basszus is megy és ének a többi hangminta ami felismerhető 2 percőtől a Mennyből az angyal klasszikkeresztényszong jól megsikálva. Az őrület akkoriban a szanalmas.hu ra is felkerült. kösz. A hang eléggé lo-fi de ha megtalálom updételem. Addig is indzsoj it.
audio(6MB)
video(videa)
video(youtube)

2009. május 12., kedd

Hetvenötös Bradersz - Csavardal

Az óriási beruházások és a nagy építkezések a sülysápi tesókat is jól megihlették. Úgy hallom még tart náluk az italo-hullám is, most egy ipari diszkóval lepték meg a szerkesztőséget hol törtütemes hol szeletelős ritmusban. Előkerültek a fúrók, kalapácsok és egyéb eszközök meg a nagyfater gitárja és a jó öreg kazu is. Azt írták még csak munkaverzió, de nem bírtam megállni, hogy ne tegyem ki szerintem így is fasza. A jó giccses szöveg, naná hogy a szerelemet erőlteti rá a csavarkötésre. Pokoli. De ki a fszm az Whitworth?

Általában metrikus vagyok
De Whitworth is az alaphaverom
Ez egy oldható kötés, ami szorítható
Egy biztos ölelés kulccsal húzható

Csavargó szívemet csak te állíthatod meg
Menetünk összeköt egy új életet

Bár megedzett minket a csavargyár
Ha ütik a fejünket nekünk is fáj
És belep már a rozsda is minket
Az újra hevítés még mindig segíthet

Csavargó szívemet csak te állíthatod meg
Menetünk összeköt egy új életet

audio(8MB)

2009. május 10., vasárnap

A the Geek feat. Django Reinhardt - A Tisza

Indokolatlan nagy taps köszönti A the Geek-et. Juhász Gyula verséből szedeget, amit több szólamú vokállal Skizo támogat meg (ha jól hallom). Kis hegedű is bejátszik a világ első legjobb gitárosa elé, aki itt is elég fürgén pengeti a húrokat. A kis Geek ezúttal kicsit kapkodósra vette a figurát beszédhibája irritálóbb, mint valaha. Nem tudom, hogyan vette rá Django-t erre a marhaságra, főleg hogy a csávó 56 éve meg van halva. Komolyan mondom felháborító és gyalázatos, hogy ilyen emberek lemezszerződéshez jutnak. Ennél már csak egy Björk szám fájhat jobban.
audio(10MB)

2009. május 9., szombat

Építkezésileg

Sajnos azóta nem nagyon haladtunk a "6-os a faszt 9-es" munkálataival. Ösztönzésnek sokkolok pár kis képpel.







2009. május 7., csütörtök

2009. május 5., kedd

Rindo - Love Crockery

Pokoli a tempó, sok a váltás, kalapálnak a breakbeatek bólogatós ritmusok feszülnek az éterre. 19kibsztt98as a hepaj Rindo műhelyből a Suck Records gondozásban kiadott 5 számos EP-n zúzott a trekk. A Hungária Percekre eláll a szavam c. száma adja az alaphangulatot a 60's évek végéről amit helyenként W.A. Mozart fuvolás dolgai lágyítanak,a gitár naná hogy Ventures - Wipe Out felgyorsítva, 1 percnél pezsgősdugó kilövés aztán beköszön Sztankay István is. Az igazi Tony Curtis Petőfi Sándor Mi a szerelem c. verséből idézget. Ha már a vers bejön megérte. Mit fejetek rossz bögréjében főztetek...
audio(8MB)

2009. május 4., hétfő

Géza Hétköznapis - Te vagy a szívem közepén (csengőhang)

Amíg építkezünk addig nem nagyon várható semmi friss anyag (de) sebaj van még ott ilyen ahonnan ez jött. A lírikus lantos tőle megszokott módon ezúttal is a szerelemről énekel és akkordozik. Diszkrét csengőhangnak optimális nem csak a nyugdíjas korosztály számára. Gyógyulnak sebeink csak nagyon lassan.
audio(2MB)

2009. május 2., szombat

Csavar

Nagyot léptünk előre ma a zenei barkácsműhely kialakításának útján. Köszönjük magunknak a lelkes és eredményes munkát de ez még csak a kezdet. Hajrá! Csavarok fogják össze az egész tákolmányt és egész kis bolygónkat is. Mi van? A csavar egyike az egyszerű gépeknek. Csavarokat gépek működtetésére, erő sokszorozásra és kötőelemként használják. Hogycsinájják?