2009. november 28., szombat

Hetvenötös Bradersz - French Kiss

A sülysápi tesók elküldték a beígért franciás számot és ezt nagyon jól tették. Nincs is jobb dolog perpill egy borongós téli estén mint lanzshoppot hallgatni főleg ilyen kvalitásban. Csajozós francia nyelvlecke kezdőknek és haladóknak kicsit tört ritmusban, kicsit tört nyelvül. Lounge hangulat, 60's éveket idéző vokálozás, fütyörésző moog, zsitán-dzsezzi gitározás.Tiszteletkör MC Solaarnak és az egyetemes francia kultúrának. Az alapban fellelhető a jóöreg Serge Gainsbourg Zsötem téma és egy Joseph Malik klasszikus is. Je ne parle pas le français.
audio(7MB)

líra:
Tü-tü-tü Fö me tü 4x

Möszijő lök a padom
Mádám sikolt de tűr

Möszijő Zsánpier zsömapel mádmazel
Szanszkülott Robeszpier Gijotin Kamamber
Pompadúr szeparié Molen Rúzs Sanzelizé
Bonszoár volevukusé Filmnoár rekamié
Konyak minyon sámpány demizson
Bagett kroászon dodzsem zseton
Alen Delon, Ív Montand, Pier Risárd, Dartanyan
Orevöár Notre Dám, Napoleon Bulvár
Egalité szabotázs toalett piszoár
Zsömapel
Laboratoár Gárnyié, Zsák Kusztó, franciadrazsé
Emanuel mármolád, komszi komszá, bon vojázs

Tü-tü-tü Fö me tü

Exküzmoá Mádmázel
Zsö nö párlpá franszé

2009. november 25., szerda

Tonto's Expanding Head Band - Timewhys (6fast9 Cover)

Instrumentális spaceblues, ienmégúgysevót. Tonto's EHB nevű cihedilkus duo produkció 71-es lemezéről nyúlt körre jammelt rá Fido gitárilag. Rindo pakolt alá minimál dobolást, basszust és még ezt-azt amit talált. Elsőre tökufó a dolog másodikra esküszöm bejövős. Tonto nevű űrbázis jelentkezik trip-hop hangulat és bluesajándék a 6fast9 műhelyből. Nem dal, nem lesz ének ne is reklamálj.Tip ti-ri-ri.
audio(8MB)

2009. november 23., hétfő

Skizo feat. Wonder Girls 원더걸스 - Saying I Love You

Folytatódik a koreai sorozat egy Skizo alámixxel ami kb. azt jelenti hogy a srác alázenélt egy meglévő acapellát a Wonder Girls nevű csajbandának. Segítségnek Fido gitárhavert is elhívta a felvételekre aki finom dzsezzi témáival színesíteni a hangulatot. A hangszerelésben van itt még óraketyegés, gumifúvósok, savak és triangulum. A refrén szinte metálszerű a lezárás meseszerű mindezt összefogja egy döngölős alap ami houseszerű. Szívből jövő szokatlan a szajré. Nószárávjé.
audio(8MB)

2009. november 20., péntek

A the Geek feat. Bori - Füstgyerek

Szívszorító dal érkezett, kell ilyen is nemcsak mindig a hülyeség. Lowfi a felvétel de P.Barna szavaival élve így is átjön a produkció. A 4 akkordos Geek haverunk ezúttal a háttérbe vonult és keresztlányát engedte a mikrofonhoz. Gitáron és herflin kísérte az iskola műsorra készült cuccot. Gazdag Erzsi versét húzták rá egy gyönyörű Fugazzi szongra akusztik verzióban. Soha haza nem talál...csórikám.
audio(4MB)

2009. november 13., péntek

Azta!...unatkozik, átöltözik

Izil - Atomic Cool J (Short Bootleg)

Rövid de hatásos orrbavágás érkezett a bootleg konyhából. A főzet összetevői: fasza lúpok az Atomic Rooster pélós nagylemezéről, LL Cool J reppelés a Headsprung-ból. Olszkúl-nyúszkul minden suli. Van még itt egy Barry White téma is ami szintén bólogatásra késztet aztán már vége is sajnos, reméljük lesz ebből hosszabb edit is. Addigis hallgat ésaszongya namégegyszer: Ti-ri-ri-ri-ri (Hööh) Ti-ri-ri-ri-ri (Yeah!)
audio(5MB)

2009. november 11., szerda

Babyhand - Infected Boys of Summer

Újra divat az influenza, az ordenáré köhögés és prüszkölés, főleg tömegközlekedési eszközön frappáns ezt csinálni bedugult orral és bedugott fülessel. Zeneileg a kilencvenes évek közepét megidéző csillesdárembéz ütközik egy Don Henley klasszikussal. Nehogymár olyan idilli popság legyen a trekk a Scotch köhögős Disco Band -je is bekerült a képbe itt-ott. Kellemes az utazás de persze a régi sokkal jobb volt.
audio(8MB)

2009. november 9., hétfő

Géza Hétköznapis - Nuni-Kuki

Ártatlan és őszinte szerelmes szonggal készült a trubadúr ami nem az első eset és fix, hogy nem is az utolsó. Minimál zongorával, csellóval, vokállal és közérthető szöveggel színesítette felvételét. Gitáron közreműködött Fidó barátunk aki eleinte csak finoman dzsezzileg szötymörög de aztán rálép a pedálra és csak úgy fröcsköli az érzelmeket az éterbe. Dobolás még nincs benne valszeg nem is lesz ezért kitűnően remixelhető, szabad a vásár.
líra:
Napsütésben, fényesésben
Kitárt szárnnyal röpülök
Felhő szalad fenn az égen
És lebben a szélben az idő
De a szerelem örök

Nuni-kuki, nuni-kuki, Ájlávju

Virágos mezők, illatos kertek
Csillagokat álmodok
Fölrepülök és le a földre
Ki vagyok én meg ne kérdezd
Mert a szerelmed vagyok

Nuni-kuki, nuni-kuki, Ájlávju
audio(8MB)

2009. november 6., péntek

Skizo - Intro

Skizo reszelgeti az első nagylemezét és most megosztotta velünk az albumnyitó intrót, legalábbis annak demó változatát. Kísértet huhogás,TB bassline, japánkodás. Szövegrészleteket is hallhatunk híres kultfilmekből, úgy mint Taxisöfőr és Gyűlölet Rátóti Zoltán és Csonka Pici tolmácsolásában. Igéretes erős kezdés.Van itt valaki aki nem tűr tovább.
audio(6MB)

2009. november 5., csütörtök

Rindo - Korea Ha-ha (TVXQ cover)

Ahogy az már be volt ígérve támadnak a koreás mixek. 6fast9goAsia. Itt az első, klasszik Rindo big-beat dolgozat, sok váltás, vagdosás, fürgeség, vidámság. Az énekek nagyrésze a TVXQ nevű fiúcsapattol származik tehát tekinthető feldolgozásnak is megamixnek is.Vannak részletek Ha Ha-ha és a Purple Line c. számukból is, jazz brass Count Basie-től, számolás James Brown-tól, a jó öreg Apache groove, és a végén Babyhand bendzsó szólóféleség és megannyi szintiféleség. A track nem hosszú cserébe rövid. La la la la fúenű.
audio(7MB)

2009. november 4., szerda

Azta!...tokyo

Izil - Igazvész

Hideg, beteg és fülledt trekk került elő jó régről. A magyar absztrakt hip-hop kikerülhetetlen alapköve ez a felvétel. Igazvész-hidegvér-disco szlogennel működött a mozgalom az ezredforduló elején a budapesti UDG életben ezt a korszakot idézi meg a cucc. Az Igazvész Produkció nulla kettes bulijára készült rettenet sok-sok hangmintával (Elvis, U2, CSVM, Kovács Kati és még ki tudjami) borzolja az idegrendszert. Kalandozás herflivel két lemezjátszóval és egy szemplerrel. Igaz.
audio(9MB)

2009. november 3., kedd

Géza Hétköznapis - Carpet Chicken

Robottáncra ösztönző elektro landolt a blogfiókba. Morgós savak, gyomros basszusok szép zongorafutamok hallatszanak. Kukori és Kotkoda ledarálva és fasírtnak kisütve, finom falat és mindenkinek aki szereti. Egyforintos webcam videó is készült a rövid verzióra mellyel a lírikus lantos (lantnélküli) kedvesének kedveskedett akit már nagyon várt vissza a baromfiudvarba. Lentebb látható az is eholni meg a rédióedit. Csirkeláb lenyomatos szőnyeg.
audio(7MB)

2009. november 2., hétfő

Azta!...jól lebuktassa

Azta!...filmet lúpolt

Hetvenötös Bradersz - 767

Kozmikus savak, prüntyögős gitárok és pumpálós ritmusok jellemzik az új sülysápi szongot. Hűvös versmondás, Demjénes refrénezés. Főhősünk koreai csajához utazik tele tervekkel és forró vággyal. Szereti ő a hosszú repülőutat főleg ha az egy Boeing 767-essel történik. Ez a járat azonban egy kicsit bizarrnak tűnik. A pilóta fülkéből még maga Vangelis is előkerül. Katapult.
audio(8MB)
líra:
Irány Ázsia! Én azt mondom gyerekek
Fölülök erre a gépre, itt se' vagyok

Koreai lány. What's the Time?
Csatalom az övet te vársz rám
Repülök hozzád teljes harci díszben
Csak ép bőrrel hagyjam el a gépet
A pilóta elég sápadt már
De még uralja a botkormányt
A stewardessek már tök részegek
Lehunyom a szemem, nem érdekel

Héthatvanhetes repülőgép
Éjféli járat, nincs már fény
Mozdulatlan most a lég
A gép suhan az ég felé

Seven-Six-Seven

Marha régen láttalak
Komoly szinten kívánlak
Valahogy csak túlélem
De úgysem vársz a reptéren
Fly to you koreai lány
Egésznap csak csókolnám
Tudom, hogy nem vietnám
De azér' én csókolnám

Héthatvanhetes repülőgép
Éjféli járat, nincs már fény
Mozdulatlan most a lég
A gép suhan az ég felé

Seven-Six-Seven

Fújhat akár a tájfunwind
Hozzád repít a Boeing

Shake it baby. Taek-won-do.
Wind of change sweet my soul

2009. november 1., vasárnap

Hírek, útközben és az eltitkolt október

Mondjuk ki az október blogilag el lett sumákolva. Karcsi nem nagyon posztolt semmit, (megviselte a ZZ Top koncert) szégyellheti magát. Mintha nem is történt volna semmi. Pedig de. Megszűnt egy klassz rádióműsor, meg két rádióadó, újra érdekes a metál de ez az utóbbi két dolog a blogot nem igazán érinti. Beköszönt a hideg, elment Ötvös Csöpi (RIP) viszont életet kapott egy gyermek. Külön gratula a menedzsernek és jó egészséget kívánunk az egész kis családnak.

Két illusztris vendége is volt a 6fast9 stúdiónak ez egyik Dani volt, akivel utazós lilaköd folyamat zenéket rögzítettünk, szintikkel kísérte a Pamut fiúkat. Egy másik alkalommal Béla kölcsönözte gitártudását és sávolgatott a közelgő őrületekhez. Köszcsi.

A novembert megnyomjuk egy kicsit, izgalmas és kellemesen beteg zenék érkeztek a szerkesztőségbe. Lesz 2 új trekk a készülő Hkpis szólólemezről, a Hetvenötösök egy repülős és francia nyelvű számmal is jelentkeztek Várható még pár koreai popzene Rindo-tól és Skizo-tól akik, barkácsmixekkel kezdik el bombázni az ázsiai poppiacot. Előkerült az Igazvész himnusz 2005-ből és megnem erősített hírek szerint Francesco Raggini is hallat magáról, aki újabban Tony Roma-val dolgozik. Mind a Pamut mind Hkpis klippet is forgatott az utóbbi már kész is van a másik is alakul, garantált a beszarás.

Szóval érdemes lesz napi szinten benézni hozzánk. Továbbra se fizessetek elő Pannon Mobilnetre mert zsákutca. Ja és éljenek a halottak.